Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα της οργής και της λιτότητας στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας

Με απευθείας κάλυψη, ανταποκρίσεις από το Σύνταγμα, αναλύσεις και φωτορεπορτάζ καταγράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την «καθοριστική» ημέρα της Ελλάδας. Η πολιορκία του Κοινοβουλίου εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί των νέων οδυνηρών μέτρων κυριαρχεί στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης με τους ανταποκριτές τους να μεταδίδουν τις εξελίξεις ζωντανά και μέσω Twitter. «Φωτιά» στο Σύνταγμα,  ιστορικής σημασίας κοινοβουλευτική ψηφοφορία, το φάσμα της χρεοκοπίας...
 «Η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα» αναφέρει η Corriere della Sera, παραθέτοντας τα μέτρα-φωτιά που καλείται να λάβει η χώρα βάσει του νέου μνημονίου προς εκταμίευση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ.


   

 Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζει για το μέλλον ανάμεσα στις θυσίες και χάος, γράφει η ισπανική El Pais. Είκοσι πέντε χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο του γαλλικού Le Monde δίπλα σε φωτογραφίες διαδηλωτών που συγκρούονται με τις δυνάμεις της τάξης στην πλατεία Συντάγματος. «Νύχτα της απόφασης» λέει το γερμανικό Spiegel, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει άνετη πλειοψηφία για την κύρωση των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου