Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Μιμηθείτε μας» λένε οι ιταλοί δήμαρχοι που έδωσαν έναν μισθό στην Ελλάδα


Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι,έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού.
Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ.
Οι Μ. Γκάλντι (αριστερά) και Τζ. Μοσκατιέλο δήμαρχοι των Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι αντίστοιχα

Eκκληση και στους υπόλοιπους δημάρχους της Ιταλίας να στηρίξουν την Ελλάδα απηύθυνε ο δήμαρχος του Μπαρονίσι (προάστιο του Σαλέρνο στην επαρχία Καμπανία), Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Μάρκο Γκάλντι - της εξίσου κοντινής στο Σαλέρνο κωμόπολης - Κάβα Ντε Τιρένι, έδωσαν έναν μισθό τους υπέρ των Ελλήνων.
 Σε επιστολή του προς τους οκτώ χιλιάδες Ιταλούς δημάρχους- η οποία κοινοποιείται στον έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στον ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι- ο Μοσκατιέλο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφασή της πόλης του, όπως και εκείνη της Κάβα Ντέι Τιρένι, μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό, αλλά είναι, συγχρόνως, μια κίνηση που και άλλοι πρέπει να μιμηθούν».

Ο δήμαρχος του Μπαρονίσι, κάνει αναφορά στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης που βαφτίζει «Μεγάλη Ελλάδα» και η οποία «ξεκινά από τη βάση, από τους δημάρχους. Διότι όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είναι οι δήμοι-οι αρχαίες πόλεις-η ραχοκοκαλιά μιας χώρας, τα ισχυρά θεμέλια του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου