Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σελίδα του Τόλη Τατόλα στη φωτογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης

Ο Τόλης Τατόλας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1978 και σήμερα ζει στην Αθήνα. Από το 2005 εργάζεται συστηματικά ως σχεδιαστής χώρων (interior, exterior και stage).
Έχει σπουδάσει Βιολογία στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996-2002) και Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων στη Σχολή Βακαλό – School of Art and Design – University of Derby (2005-2008). Παράλληλα μελέτησε κλασικό τραγούδι με τον Άρη Χριστοφέλλη και ασχολήθηκε με τη χρήση της ανθρώπινης φωνής στην πειραματική και σύγχρονη μουσική.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει ένα βιβλίο (Τα Ζώα στην Ομηρική Εποχή, εκδ. Ερωδιός, 2005) και τη συμμετοχή στη συγγραφή του συλλογικού αγγλόφωνου συγγράμματος, Science and Technology in Homeric Epics, ed. Springer, 2008. Υπό έκδοση είναι το 2ο βιβλίο του με τίτλο: «Νευροφυσιολογία και εικαστικές τέχνες: Hieronymus Bosch και Frida Kahlo». Έχει δημοσιεύσει επίσης τις εξής εργασίες: Έρωτας και Θάνατος στη Γερμανική Όπερα της Ρομαντικής και Μεταρομαντικής περιόδου (Richard Wagner και Richard Strauss) και Ο Νίτσε και η παιδεία.
Ως εικαστικός, πρώτα πραγματοποίησε 2 ατομικές εκθέσεις με θέμα τη Marlene Dietrich, («Marlene Dietrich» γκαλερί Μάτι, Κατερίνη, 2007 και Πολυχώρος Μεταίχμιο Αθήνα, 2008). Το 2009 ακολούθησε ατομική έκθεση φωτογραφίας, με θέμα το φως και την αφαίρεση στη Θεσσαλονίκη (Πολυχώρος Partisan, Θεσσαλονίκη, 2009). Στη συνέχεια, τo 2010 πραγματοποίησε εικαστική έκθεση στην Κατερίνη (φωτογραφία, ζωγραφική και photography installations) με θέμα το φως και τις μεταμορφώσεις του (γκαλερί Μάτι, Κατερίνη 2010). Έχει επίσης συμμετάσχει σε 5 ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (Τεχνόπολις-Γκάζι, Αθήνα 2006, γκαλερί Αστρολάβος, Αθήνα 2009, Τεχνόπολις-Γκάζι, Αθήνα 2009, Βακαλό, Αθήνα 2009 και Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα 2010) και σε μία ομαδική έκθεση στο Λονδίνο (University of London-Institute of Education, London 2010). Έχει ήδη προγραμματισθεί και είναι υπό προετοιμασία μία ατομική έκθεσή του μέσα στο 2010 στην Αθήνα, στο χώρο «Αγγέλων Βήμα» και η συμμετοχή του σε 3 ομαδικές εκθέσεις (σύγχρονη αφηρημένη τέχνη στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών-Deree College, Stage Design στο Αγγέλων Βήμα και Mail Art στο Βελλίδειο Ίδρυμα).
Έχει συνεργαστεί στην καλλιτεχνική επιμέλεια εκδόσεων, με τη δισκογραφική εταιρία Σείριος (Ελλάδα, 2008) και την εταιρία Migrant Sound (London, 2010).
Τον καιρό αυτό μεταξύ άλλων εργάζεται πάνω στη σκηνογραφία και την ενδυματολογία, για το έργο του Ζαν-Πωλ Σαρτρ «Κεκλεισμένων των Θυρών» το οποίο θα ανέβει στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη» το φθινόπωρο του 2010.
Τα σχέδιά του για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του στην εικαστική υποστήριξη του γραφιστικού σχεδιασμού του 12th International Conference of the Utopian Studies Society (Europe) μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Κύπρου, και τη συμμετοχή σε σχετική ομαδική έκθεση που θα γίνει εκεί.
Ο Τόλης Τατόλας προσανατολίζεται δημιουργικά, προς μία ολιστική προσέγγιση της αισθητικής υπό το πρίσμα της ενότητας όλων των τεχνών.
 Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα όπου εκθέτει έργα του ο συμπατριώτης μας Τόλης Τατόλας

http://photothessaloniki.ning.com/profile/TolisTatolas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου