Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Με 199 ψήφους πέρασε από τη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI

Με περίπου 40 απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και το ΝΔ, την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι», υπερψηφίστηκε με 199 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση. «Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».

Συνολικά ψήφισαν 278 βουλευτές και τo αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:
  • Επί της αρχής: 199 «ναι» - 74 «όχι» - 5 «παρών»
  • Άρθρο1: 190 «ναι» - 83 «όχι» - 5 «παρών»
  • Άρθρο 2: 201 «ναι» - 74 «όχι» - 3 «παρών»
  • Άρθρο 4: 202 «ναι» - 74 «όχι» - 2 «παρών».
Από το ΠΑΣΟΚ συνολικά 22 βουλευτές καταψήφισαν ή απείχαν, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στους 31 αν υπολογιστιούν όσοι διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή, αποστασιοποιούμενοι από το επίμαχο άρθρο 1 με τα εργασιακά και υπερψηφίζοντας τα υπόλοιπα. 

Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι: Λούκα Κατσέλη, Σπύρος Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θ.Παπαστρατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μάτατζη, Γ.Αμιρίδης, Αννα Βαγενά. Απώντες ήταν οι Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Από τη ΝΔ διαφοροποιήθηκαν 21 βουλευτές: οι Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδωνας Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Γεώργιος Βαγιωνάς.

Από τον ΛΑΟΣ διαφοροποιήθηκαν οι κ.κ. Μ.Βορίδης και Αδ.Γεωργιάδης από τον ΛΑΟΣ, που έμειναν στην Βουλή και υπερψήφισαν, αντίθετα από τη γραμμή του κόμματός τους.

Μετά, από αυτές τις εξελίξεις συνολικά 43 βουλευτές των τριών παραπάνω κομμάτων  διαγράφηκαν απο τις  κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου