Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Τόλης Τατόλας στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής & Εικαστικών Τεχνών


Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15μμ παρουσιάζουμε το έργο

"Contra" (music composition: Dimitris Bakas, recorded voice: Tolis Tatolas, video: Sotiris Tsakirakis)

στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής & Εικαστικών Τεχνών
Reclaiming the Past, Regaining the Real festival
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο χώρο About: Μιαούλη 18 / 105 54 Ψυρρή

Αθήνα
To Reclaiming the Past, Regaining the Real festival //beta version είναι το νέο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και εικαστικών τεχνών που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον Χώρο Πολιτισμού ABOUT: από 22 Σεπτεμβρίου έως και 14 Οκτωβρίου 2012.

260 μουσικά και εικαστικά έργα θα παρουσιαστούν στις συναυλίες, στις προβολές και στην ομαδική έκθεση του φεστιβάλ. Παράλληλα έχουν διοργανωθεί παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Παραγόμενα έργα από το φεστιβάλ, projects ή και συναυλίες θα μεταφέρονται και σε άλλους χώρους στην Ελλάδα ή και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Χώρο Πολιτισμού ABOUT, την Counting Art, την ορχήστρα Camerata Europaea (Berlin) και την ορχήστρα Camerata Europaea Youth (Innsbruck).

Συμμετέχουν με προγράμματα-παραγωγές τους το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ) & CIME-ICEM / Παγκόσμια συνομοσπονδία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής
1. Μουσικά & Εικαστικά Διήμερα [είσοδος 5 ευρώ / ημέρα]
Συναυλίες & εικαστικά έργα (video & video animation)

22 & 23 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 19.00 – 23.30
13 & 14 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19.00 – 23.00


  • 100 έργα από το διεθνές ρεπερτόριο σύγχρονης μουσικής παρουσιάζονται ζωντανά από 35 μουσικούς
  • 50 έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής (tape music) & live electronics
  • εικαστικά έργα video
  • Animacall, the animation project 2011. Αλφαβητική προβολή 80 βίντεο animation, παραγωγή του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Το Animacall, the animation project 2011 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011. Το κεντρικό πρόγραμμα του πρότζεκτ προέκυψε έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής η οποία απευθύνθηκε σε Έλληνες και ξένους animator παγκοσμίως με αφορμή τη διοργάνωση του αφιερώματος στην τέχνη του animation από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (30 Μαρτίου – 5 Ιουνίου 2011), που είχε σαν στόχο να αναδειχθούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις, τα πεδία εφαρμογής και ο εκφραστικός πλούτος της τέχνης του animation σε διεθνές επίπεδο. Επιμελητές του Animacall, the animation project 2011 ήταν η Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια του ΚΣΤΘ και η Δόμνα Γούναρη, επιμελήτρια του ΚΣΤΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου