Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνο-Σουηδική χορωδιακή συνάντηση στο Λιτόχωρο


Η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου "Ι. Σακελλαρίδης" έχει την χαρά αλλά κυρίως την τιμή να παρουσιάσει στο Ελληνικό κοινό, την Ελληνόφωνη χορωδία "Ορφέας" από την μακρινή για εμάς πρωτεύουσα της Σουηδίας την Στοκχόλμη.

Η χορωδία "Ορφέας" δημιουργήθηκε το 2005, από ανθρώπους πολλών εθνοτήτων που ζουν στη Σουηδία και τους συνδέει η αγάπη για τον Ελληνικό πολιτισμό και την μουσική. Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει από όλο το εύρος της Ελληνικής μουσικ
ής. Μαέστρος της χορωδίας είναι ο Rolando Pomo καταξιωμένος στη Σουηδία μουσικός, Αργεντίνικης καταγωγής, του οποίου οι γνώσεις, η πείρα και η αγάπη για το ελληνικό τραγούδι έχουν εμπνεύσει την χορωδία και τα μέλη της. Στο πιάνο συνοδεύει ο διεθνούς φήμης Σουηδός πιανίστας Johan Sandback. Η χορωδία "Ορφέας" πέρα από την αγάπη που έχει για την ελληνική μουσική έχει σαν σκοπό την διάδοση της στη Σουηδία, έχοντας έως σήμερα συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις με αφορμή μεγάλες Ελληνικές αλλά και Σουηδικές γιορτές. Όνειρο της χορωδίας, από την σύσταση της, ήταν να έρθει στην Ελλάδα και να τραγουδήσει για τους Έλληνες.

Στην παράσταση που θα παρακολουθήσουμε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου θα συμμετέχει εκτός από την χορωδία "Ορφέας" και το τμήμα καντάδας της Δημοτικής μας χορωδίας, παρουσιάζοντας στους φίλους μας από την Σουηδία μια άλλη πλευρά της Ελληνικής μουσικής κουλτούρας.

Καλούμε όλα τα μέλη, τους φίλους και καθένα από εσάς που πιστεύει πως η μουσική είναι ανάγκη για έκφραση και πως χτίζει γέφυρες, ενώνει τους ανθρώπους και σκορπίζει χαρά και κατανόηση, να συμμετάσχετε.

https://www.facebook.com/events/444582695585017/444591325584154/?notif_t=plan_mall_activity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου