Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ήρθε ο Codex alimentarius στην Ελλάδα


Άφιξη του Codex alimentarius και στην Ελλάδα. Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον! 
 
"Codex Alimentarius" είναι η ονομασία του παγκόσμιου πλέον Διατροφικού Κώδικα Ασφαλείας. Στα Λατινικά σημαίνει "Κώδικας Τροφίμων" και δημιουργήθηκε με στόχο την προστασία της καταναλωτικής υγείας και την κατοχύρωση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων. Η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε ο κώδικας αυτός είναι πως τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά είτε για τοπική κατανάλωση είτε για εξαγωγή πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ασφαλή προς βρώση και δεν πρέπει να φέρουν νοσογόνους οργανισμούς, που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής.

Η ιστορία του "Κώδικα" έχει τις ρίζες της στην Αυστροουγγαρία του 1893. Διάφορα προβλήματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων, έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς μέχρι το 1918, όπου και διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία και αργότερα εμφανίστηκε και πάλι, μέσω του Fritz der Meer (προέδρου της εταιρίας I.G.FARBEN), με το εντελώς διαφορετικό πνεύμα, αυτό "του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή".

Η εταιρία I.G.FARBEN, ήταν κατασκευάστρια εταιρία όπλων και πυρομαχικών για το ναζιστικό στρατό, καθώς και του ειδικού αερίου μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στους θαλάμους αερίων. Ο Fritz der Meer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, πρότεινε την επαναφορά του "Codex Alimentarius", ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής και ο "Κώδικας" επανενεργοποιήθηκε με απόφαση του ΟΗΕ, το 1962 με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η εταιρία του Fritz der Meer, τώρα πλέον έχει διασπαστεί σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: Bayer, Hoechst και Basf.
Τον "Codex Alimentarius" συγκρότησαν δύο οργανώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κι άρχισε να ισχύει επίσημα από το 1963 με σκοπό να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο. Οι χώρες μέλη του "Κώδικα" οι οποίες συμμετέχουν στη σύνταξη των προτύπων και στην εφαρμογή τους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο είναι 185 και πρόκειται για ένα διεθνώς χρησιμοποιούμενο σημείο αναφοράς καθώς το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αυτές.
 
Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο Codex Alimentarius,  βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.Τα ελληνικά κόμματα (με μια εξαίρεση) αδιαφορούν ως τώρα πλήρως για το Codex Alimentarius (όπως και για την ACTA). 
Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.! 

Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου