Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σπύρος Λούης: «Μακάρι να μπορούσα να κρατήσω το κύπελλο»

Το ασημένιο κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη για τη νίκη του στον 1ο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στις 18 Απριλίου, στο Λονδίνο. 
 Την απόφαση πήρε ο εγγονός του Σπύρου Λούη, κ. Σπύρος Λούης 72 ετών, συνταξιούχος και συνονόματος του ολυμπιονίκη. Δεν γνώρισε ποτέ από κοντά τον διάσημο παππού του, που πέθανε «λίγες μέρες πριν γεννηθώ. Προφανώς δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Το συγκεκριμένο αντικείμενο βρισκόταν πάντα σε περίοπτη θέση στο σπίτι μας. Εγώ και τα παιδιά μου μεγαλώσαμε μαζί του. Δεν μπορούσα, όμως, να κάνω αλλιώς» λέει.
 Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 144. 000 ευρώ, ενώ η αξία του κυπέλλου υπολογίζεται στα 189.000- 253.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη έκθεση εκτός από το κύπελλο του Λούη που, από εκπρόσωπο των Christie's χαρακτηρίστηκε «ένα σπουδαίο αντικείμενο, που αν κάποιος ενδιαφέρεται για αναμνηστικά των Ολυμπιακών Αγώνων πρέπει να αποκτήσει», θα δημοπρατηθούν συνολικά 179 αντικείμενα, όπως δάδες και αφίσες από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου