Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι εκλογές στην Ελλάδα


 Γράφει ο ξένος τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα:
«Την Κυριακή η Ελλάδα αποφασίζει. Είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία από την πτώση της δικτατορίας το 1974. Οι εκλογές γίνονται εν μέσω της μεγαλύτερης ύφεσης που γνώρισε η χώρα εδώ και δεκαετίες».
 γράφει η Süddeutsche Zeitung
 «Η εποχή του δικομματισμού φαίνεται να τελείωσε. Ολα δείχνουν πως θα υπάρχει αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης. Οργισμένοι πολίτες δεν ανέχονται πια το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ. Παρόλα αυτά το παλιό πολιτικό προσωπικό φαίνεται πως θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση», γράφει ηNeue Zürcher Zeitung.

 Οι Welt και Bild ασχολούνται με την άνοδο της ακροδεξιάς: «Τα μεγάλα κόμματα θα πληρώσουν το λογαριασμό, καθώς με την κακή οικονομική πολιτική τους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτοί που θα επωφεληθούν από αυτές τις εκλογές είναι τα πολλά μικρά κόμματα που αρνούνται το μνημόνιο και εν μέρει εκπροσωπούν ακραίες πολιτικές θέσεις» γράφει ειδικότερα η Welt ενώ η Bild αναφέρει: «Τάσσονται κατά των ξένων, σηκώνουν το χέρι και χαιρετούν κατά το χαιρετισμό του Χίτλερ, προκαλούν τον φόβο και τον τρόμο στην Αθήνα. Το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη».

 «Οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα προσπαθούν με ακραίες κινήσεις λίγο πριν από τις εκλογές να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη από την κατάσταση που επικρατεί στο παρηκμασμένο λόγω της κρίσης, κέντρο της Αθήνας», γράφει η Die Presse.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου