Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας


Η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχει ξεκινήσει. Αυτή την ώρα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μετά το ταξίδι που έκανε αυτές τις ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, από τις 10 Μαΐου, όταν και το Ολυμπιακό Φως άναψε στην αρχαία Ολυμπία, η Φλόγα παραδίδεται με κάθε επισημότητα στους Βρετανούς, παρουσία της πριγκίπισσας Άννας, του δημάρχου του Λονδίνου και του Άγγλου παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.
 Στην τελετή παράδοσης θα δώσει το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και η Πριγκίπισσα της Αγγλίας, Άννα, η οποία στο παρελθόν είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο οποίος είχε ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου