Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δυνατότητα επιλεκτικής λογοκρισίας ανά χώρα διαθέτει το Twitter

Το Twitter εξήγησε ότι, καθώς το δίκτυο επεκτείνεται διεθνώς, διεισδύει σε χώρες που έχουν διαφορετικές ιδέες για την ελευθερία της έκφρασης. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τη Γαλλία και τη Γερμανία που απαγορεύουν το φιλοναζιστικό περιεχόμενο.
 Μέχρι τώρα, όταν ένα μήνυμα διαγραφόταν από το Twitter (για παράδειγμα επειδή περιείχε μια ηλεκτρονική διεύθυνση παιδικής πορνογραφίας), εξαφανιζόταν σε όλο τον κόσμο και κανείς χρήστης δεν μπορούσε να το δει.
 Προς το παρόν το Twitter, που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 100 εκατ. ενεργών χρηστών, δεν έχει κάνει χρήση της νέας δυνατότητας επιλεκτικής λογοκρισίας, όμως διευκρίνισε ότι όταν θα το κάνει, οι συγκεκριμένοι χρήστες θα ενημερωθεί σχετικά, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες θα ειδοποιηθούν ότι το συγκεκριμένο περιεχόμενο έχει μπει σε «καραντίνα».
 Το Twitter προκαλεί νευρικότητα σε διάφορα πολιτικά καθεστώτα με δεδομένο ότι, μαζί με άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, έχει παίξει ρόλο στη διοργάνωση και εξάπλωση των γεγονότων της Αραβικής Άνοιξης, καθώς και των σοβαρών ταραχών στο Λονδίνο το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου