Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Γεγονότα που σημάδεψαν το 2011

1. Μια σειρά κοσμογονικών αλλαγών στις αραβικές χώρες – από την Τυνησία μέχρι την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή – αποτελούν την αποκαλούμενη «Αραβική Άνοιξη». 
 2. Στις 11 Μαρτίου ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει πλήξει ποτέ την Ιαπωνία έστειλε στις ακτές της ένα εφιαλτικό τσουνάμι, που άφησε πίσω του 15.389 νεκρούς, βιβλικές καταστροφές και τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
 3. Στις 2 Μαΐου μια ομάδα αμερικανών κομάντο εισέβαλαν στην έπαυλη στο Πακιστάν όπου κρυβόταν ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο και τον εκτέλεσαν. Η είδηση του θανάτου του Μπιν Λάντεν έβαλε φωτιά στα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα κοινωνικά δίκτυα κι έβαλε τίτλους τέλους στο σήριαλ που ξεκίνησε δέκα χρόνια νωρίτερα με την επίθεση τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Οι αμερικανοί πήραν την εκδίκησή τους και η σορός του τρομοκράτη τον δρόμο για τον βυθό της θάλασσας. 
3. Το 2011  είδαμε τη φήμη της χώρας μαςνα υφίσταται μια άνευ προηγουμένου σπίλωση, τα εισοδήματά μαςνα μειώνονται δραματικά και την κοινωνία μας να μεταβάλλεται σιγά - σιγά σε τριτοκοσμική. Την ίδια στιγμή το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας παρέδωσε τη σκυτάλη στους «τεχνοκράτες» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαφυλάξει την καταρρέουσα αξιοπιστία του. 
4. Στις 17 Σεπτεμβρίου αμερικανοί πολίτες αγανακτισμένοι με την ατιμωρησία στη Wall Street κατέλαβαν το πάρκο Ζουκότι στην καρδιά του οικονομικού τομέα του Μανχάταν πυροδοτώντας καταλήψεις σε πολλές αμερικανικές, αλλά και ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Με βασικό σύνθημα «Είμαστε το 99%», οι καταληψίες της Wall Street διαμαρτύρονται για την οικονομική πραγματικότητα στην Αμερική που αφήνει εκατομμύρια στην ανεργία και την εξαθλίωση, ενώ επιβραβεύει με σημαντικά μπόνους τους πρωταίτιους του οικονομικού Αρμαγεδδώνα που πλήττει από τον Σεπτέμβριο του 2008 ολόκληρο τον πλανή.
5. Στις 20 Οκτωβρίου ο στρατηγός Καντάφι συνελήφθη και εκτελέστηκε από τους αντικαθεστωτικούς που στο μεταξύ, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, είχαν αποκτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου