Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Έργα του συνθέτη Δημήτρη Μπάκα στην Κατερίνη


 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΑΦΕ (Ανθρώπων Φύσεως Έργα), την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 20.30΄ Γκαλερί Μάτι / Αβέρωφ 4 - Κατερίνη, η παρουσίαση των έργων "Untitled" και "Contra" του συνθέτη σύγχρονης κλασσικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής Δημήτρη Μπάκα.
 Πρόκειται για δύο έργα - οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Στο πρώτο το οπτικό στοιχείο είναι ένα σύνολο από πίνακες, ενώ στο δεύτερο ένα video.
Και στα δύο έργα το ακουστικό μέρος, το οποίο είναι και το κέντρο βάρους, είναι συνθέσεις των οποίων ο τρόπος αναπαραγωγής δημιουργούν δυναμικά ηχητικά τοπία και ατμόσφαιρες.
https://www.facebook.com/events/147934065370083/ 
1. "Untitled"
Sound and Visual Art installation
Music Composition: Δημήτρης Μπάκας
Visual Art: Ελένη Μπουφέτη, Δημήτρης Μπάκας
2. "Contra"
Voice, Electroacoustics and Video
Music Composition: Δημήτρης Μπάκας
Voice: Τόλης Τατόλας
Video: Σωτήρης Τσακιράκης

Επιμέλεια : Τόλης Τατόλας

Λίγα λόγια για τον συνθέτη...

Ο Δημήτρης Μπάκας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1975. Αρχικά σπούδασε σύνθεση με τον Θεόδωρο Αντωνίου και συνέχισε στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, απ' όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό (Mms) και διδακτορικό τίτλο (Phd), το 2005 και 2010 αντίστοιχα, υπό την επίβλεψη του Prof. Roger Redgate. Κατά την διάρκεια της διδακτορικής του έρευνας παρακολούθησε το Master Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στο Stanley Glasser Electronic Music Studios (ΕΜS) του ιδίου κολεγίου. Το 2010 έγινε δεκτός από τον Tristan Murail ως επισκέπτης ερευνητής (visiting scholar), στο Columbia University of New York, όπου ολοκλήρωσε το 2011 τη μεταδιδακτορική του έρευνα (post Doc). Από το 2009 καταγράφεται κατόπιν διαγωνισμού στον κατάλογο επίλεκτων συνθετών του Sound and Music στην Αγγλία. Είναι μέλος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), του Eλληνικού Σύνδεσμου Συνθετών Hλεκτροακουστικής Mουσικής (ΕΣΣΗΜ), του temp’Ora Project (Bordeaux, France) και ιδρυτικό μέλος μαζί με τους Δημήτρη Έξαρχο και Πάνο Γκίκα του Migrant Sound (μη κερδοσκοπική εταιρία με βάση το Λονδίνο, που σκοπό έχει την προώθηση και παραγωγή σύγχρονης μουσικής). Έργα του Δημήτρη Μπάκα έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου