Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Κατερίνη. Στην τελική ευθεία για το Let’s Do It!

Η Κατερίνη όπως και οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδος είναι άκρως αφιλόξενες και επικίνδυνες για τους ποδηλάτες, τους πεζούς και τον μέσο πολίτη που θέλει να κινηθεί στην πόλη !
Η Πιερία σε αντίθεση έχει δεκάδες χιλιόμετρα δαντελένιες ακτές ,πανέμορφα μαγευτικά τοπία και προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες -εκατοντάδες ποδηλάτες αλλά και κάθε είδους επισκέπτες απ’ολο τον κόσμο.
Η πόλη της Κατερίνης τα τελευταία χρόνια είναι από τις πιο καθαρές που έχουμε δει ,χάρις την προσπάθεια όχι μόνο του αξιότιμου δημάρχου μας και των δραστήριων συμβούλων του αλλά κυρίως των ευσυνείδητων πραγματικά υπαλλήλων καθαριότητας που πραγματικά υπερβαίνουν τους εαυτούς τους πολλές φορές .
lets do it katerini 300x252 Κατερίνη. Στην τελική ευθεία για το Let’s Do It!Οι Κατερινιώτες αλλά και όλοι μας που ζούμε σε αυτό τον τόπο είναι χρέος και καθήκον μας να διατηρήσουμε καθαρή την πόλη τις ακτές και τα βουνά μας, εάν όχι για τον εαυτό μας ,τουλάχιστον για τα παιδιά μας. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης –όπως και πολλοί άλλοι – εδώ και δεκαετίες καθαρίζει και συντηρεί μονοπάτια και δασικές περιοχές ιδιαίτερου κάλλους όπως τον Όλυμπο ,τον Αίσονα ποταμό, την ποδηλατική διαδρομή ΕΛ 1 στο πλατανόδασος Νεοκαισάρειας αλλά κυρίως στα Πιέρια όρη.
Ειδικά για φέτος ενώνει τις δυνάμεις του μαζί με τον πολυνίκη Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης , την υπερδραστήρια Διασωστική Ομάδα Κατερίνης και με την υποστήριξη του δήμου Κατερίνης ,στα πλαίσια του εορτασμού <<100 χρόνων ελεύθερης πόλης>> καλεί όλους τους φορείς ,συλλόγους ,ομάδες ,φυσιολάτρες ,ποδηλάτες ,μοτοσυκλετιστές, αυτοκινητιστές ,ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη εθελοντική εκδήλωση καθαρισμού, που γίνεται ταυτόχρονα και για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα: <<Let’s do it!>>
Ειδικά για την Πιερία δίνουμε ραντεβού την Κυριακή το πρωί στις 11:30 στο λιμάνι της Παραλίας. Η ποδηλατική ομάδα του Σ.Ε.Ο. προτείνει : επιδεί ο καιρός θα είναι καλός είναι ευκαιρία για ποδηλατοβόλτα μέχρι την παραλία .
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο δρόμος Κατερίνης –Παραλίας παρότι είναι ο πιο εύκολος και ο πιο προσπελάσιμος για ποδήλατο είναι και ο πιο θανατηφόρος. Η σημαντική προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Αστυνομία και το τμήμα τροχαίας Κατερίνης δεν φτάνει.
Υπακούμε στον Κ.Ο.Κ. και προσέχουμε πάντα. Ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη .
Παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με θέμα το ποδήλατο ετοιμάζει η αγωνιστική ομάδα extremeteam 1 του Σ.Ε.Ο. με την υποστήριξη του: «extreme sports και ΠΟΔΗΛΑΤΟ» Κατερίνης στο λιμάνι της Παραλίας.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται και από την μεγαλύτερη διαδικτυακή ποδηλατοπαρέα (facebook) της Πιερίας : «Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας» .
Έφορος ποδηλασίας Σ.Ε.Ο.Κατερίνης: Μηλιώρης Δημήτρης τηλ: 23510 73977 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου