Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Η Ελλάδα δεν έπεισε»...κατά τον ξένο τύπο.

Με φράσεις όπως «η Ελλάδα δεν έπεισε», «νέο τελεσίγραφο των Ευρωπαίων», «απόρριψη της ελληνικής συμφωνίας» και «το Εurogroup φρενάρει το δάνειο» αποδίδει την Παρασκευή ο ευρωπαϊκός και διεθνής τύπος τις διαθέσεις των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Εurogroup στις Βρυξέλλες.

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι «η Ελλάδα συνάντησε κάθετη άρνηση από την Ευρώπη ως προς το νέο δανειακό πακέτο» προτάσσοντας τις εμφατικές δηλώσεις του επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «χωρίς εφαρμογή μέτρων δεν υπάρχει εκταμίευση χρημάτων».

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι «η άρνηση για το πακέτο των 130 δισ. ευρώ αντικατοπτρίζει την απογοήτευση της Ευρώπης έναντι των διαξιφισμών των ελλήνων πολιτικών και της πιθανότητας να μην περάσουν σε νόμο ξανά τα δημοσιονομικά μέτρα που υποσχέθηκαν».
Το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει ότι «η σκληρή γραμμή της Ευρώπης είναι το επακόλουθο των εξελίξεων στην Ελλάδα όπου επί μία διετία δεν έχουν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε προκειμένου να λάβει βοήθεια».
 «Το σημαντικό ερώτημα δεν είναι αν θα εγκριθεί το δεύτερο πακέτο στήριξης αλλά τι θα συμβεί όταν και αυτό αποτύχει καθώς σίγουρα θα συμβεί αυτό» δηλώνει ο Μουζτάμπα Ράχμαν πρώην αξιωματούχος της Ευρωπαίκής Ενωσης και αναλυτής του αμερικανικού ινστιτούτου Eurasia Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου