Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία του Ι. Τζιφόπουλου στη σχολή γονέων Κατερίνης

Ομιλία με θέμα,  "Επιγραφές του 700 π.Χ. στη Μεθώνη Πιερίας" θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21-1-13 και ώρα 19.00΄ στη Σχολή Γονέων Κατερίνης με ομιλητή τον καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Επιγραφικής ΑΠΘ, Ιωάννη Τζιφόπουλο.
Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στο  πρόγραμμα ομιλιών της Σχολής Γονέων Κατερίνης -Ανοιχτό  Πανεπιστήμιο Κατερίνης και γίνεται με τη συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας - Α'θμια Εκπ/ση Πιερίας - Β'θμια Εκπ/ση Πιερίας

O Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος σπούδασε κλασική φιλολογία στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (Πτυχίο 1983), The Ohio State University (MA 1985), New York University (1985-86) και The Ohio State Universityστις Η.Π.Α. (PhD 1991). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1994-2007) και από το 2007 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Επιγραφικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η αρχαία ελληνική και λατινική επιγραφική, η ιστοριογραφία, ο ίαμβος και η αρχαία ελληνική κωμωδία, ο Σοφοκλής, ο Παυσανίας και η δεύτερη σοφιστική, η αρχαιοελληνική, νεοελληνική και λατινική παροιμιολογία και folklore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου