Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Faethon Olympus Marathon»!

Συγκλονιστικός ήταν ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Faethon Olympus Marathon», που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στον μυθικό Όλυμπο από τον αθλητικό σύλλογο «Υγεία», την Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορείς της Ελασσόνας, με επίκεντρο τον γραφικό Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, και με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών, ντόπιων κατοίκων και φυσικά αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας και συλλόγων, που βοήθησαν με τον καλύτερο τρόπο στο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

 Και όλα αυτά, μέσα σε ατμόσφαιρα υγιούς αθλητισμού και συγκίνησης, ενώ αποθεώθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο οι αθλητές – «ήρωες» που πήραν μέρος σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, «αναζητώντας» την Ολυμπιακή ιδέα στον Όλυμπο.
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Κυριακής και διήρκησε μέχρι το απόγευμα, με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να κερδίζουν το χειροκρότημα από τον κόσμο, που γέμισε ασφυκτικά το «Κιόσκι»(…την ώρα που το Αντάμωμα Κοκκινοπλιτών ήταν σε εξέλιξη), ακριβώς δίπλα από το σημείο τερματισμού του αγώνα.
Έντονη η παρουσία της Ομάδας «Έλληνες Διασώστες» που βρισκόταν κατά μήκος όλου του μυθικού βουνού και κάλυπτε την διοργάνωση αλλά και δεκάδων εθελοντών από το Κοκκινοπηλό και την Ελασσόνα, που βοήθησαν.
Ο συγκεκριμένος μαραθώνιος, αποτέλεσε ένα τεστ δυσκολίας, αντοχής, οργάνωσης και αποτελέσματος που κρίθηκε με επιτυχία. Η όλη διοργάνωση αποτέλεσε ένα δείγμα παρουσίασης για τους αθλητές, όλου του Ολύμπου, όλης της ομορφιάς της περιοχής Ελασσόνας, αλλά και της Κατερίνης, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Η φοβερή διαδρομή – πανόραμα του αγώνα ήταν: Κοκκινοπηλός, Χαράδρα Σταλαγματιά, Πύργος Γρίβα, Διακόπι, Άγιος Αντώνης, ΚΕΟΑΧ, Κακάβρακας, Μεταμόρφωση, Φράγκου αλώνι, Καλόγερος, Άγιος Αντώνης, Σταυρoϊτιές, Σκάλα, Σκολιό, καταφύγιο Χρηστάκη, Φλάμπουρο, Κίτρο, Ρούδι, Κοκκινοπηλός.
Αγωνίστηκαν 84 αθλητές (είχαν δηλώσει συμμετοχή 100) από όλη την χώρα, ανάμεσά τους και 12 μαραθωνοδρόμοι από την επαρχία Ελασσόνας. Πρώτος τερμάτισε ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος με χρόνο 6 ώρες και 29 λεπτά, δεύτερος ο Γιώργος Χατζηγιάννης με χρόνο 6 ώρες και 34 λεπτά, τρίτος ο Ανδρέας Βογιατζής με χρόνο 6 ώρες και 48 λεπτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου